Piramit Haber

Kerry Filistin ve İsrail'i ziyaret edecek

Dünya

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin barış müzakerelerinin yeniden başlamasına hazırlık için Filistin ve İsrail'i ziyaret edeceği bildirildi.

RAMALLAH

Filistin Yönetimi Genel Sekreteri Tayyib Abdurrahim basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Kerry yakın bir tarihte barış müzakerelerinin yeniden başlamasına hazırlık için Filistin ve İsrail'i ziyaret edecek'' dedi.

Yahudi yerleşim birimi inşası durdurulmadan müzakere yapılmayacağını vurgulayan Abdurrahim, ''Filistin yönetimi, geçen hafta Ramallah'ı ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama'ya da Yahudi yerleşim birimi inşası durdurulmadan, tutuklu Filistinliler serbest bırakılmadan ve 1967 sınırlarındaki Filistin devleti tanınmadan müzakerelerin başlamayacağını vurguladı. Aynı şekilde Obama'ya, İsrail'in Yahudi yerleşim birimi politikasında ısrar etmesi durumunda uluslararası mahkemelere başvurulabileceği iletildi'' diye konuştu.

Kerry'nin ziyaret tarihine ilişkin açıklama yapmayan Abdurrahim, ABD'nin bölge güvenliği için Filistin meselesini öncelediğini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, geçen hafta Filistin ve İsrail'i ziyaret etmiş ve bu iki ülke arasında barış müzakerelerinin başlaması için çağrı yapmıştı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.