Piramit Haber

Kardeşçe diyaloğa devam edebiliriz

Dünya

Katolik Hristiyan aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, kardeş kiliseler, Yahudi ve Müslüman toplumun temsilcileriyle bir araya geldi.

VATİKAN

Katolik kilisesinin 266. papası olarak geçen hafta seçilen, dün de resmen görevine başlayan yeni Papa Franciscus, bugün kardeş kiliselerle Yahudi ve Müslüman temsilcileriyle buluştuğu toplantıda, ''Kadın, erkek, bir dini geleneğe bağlı olmasa da gerçeğin, iyiliğin, doğruluğun arayışında olanlar ki Tanrı'nın güzelliğinin, gerçekliğinin, iyiliğinin arayışındadırlar. Onlara yakın olmalıyız. Katolik Kilisesi, kadın, erkek ve diğer dinlerle aradaki diyaloğun teşvikinin ve öneminin farkındadır'' dedi.

''Ben eminim ki biz kardeşçe diyaloğa devam edebiliriz'' diyen Papa Franciscus, yoksullar ve acı çekenler için adalet ve barışın inşası için birlikte çalışabileceklerini dile getirdi. 

Kabulde konuşan Fener Rum Patriği Bartholomeos da ''Hristiyanlar arasındaki birlik bizim en önde gelen ve en öncelikli kaygılarımızdan biridir'' diyerek, Hristiyanlığın daha inanılır olabilmesi için başlatılan teolojik diyaloğun devam etmesi gerektiğini söyledi. 

Papa'nın kabulüne katılan Tevere Diyalog Enstitüsü Direktörü Mustafa Cenap Aydın, görüşmeye ilişkin Türk gazetecilere yaptığı açıklamada Papa'ya, ''Kendisini tekrardan Türkiye'de görmek istediğimizi söyledim'' dedi. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.