Piramit Haber

Kamerun'da cuma namazı kıldırdı

Dünya

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kamerun'da cuma namazı kıldırdı.

YAOUNDE

Resmi temaslar için Kamerun'da bulunan Görmez, cuma namazı için başkentteki Yaounde Camisi'ne gitti.
Cuma hutbesine, ''Mekansal uzaklığa rağmen kalplerimizi birleştirip Müslümanları kardeş yapan Allah'a hamdediyorum'' diye başladı.

Görmez, ''Kamerun'u ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Diyanet İşleri Başkanı olarak hepinizi sevgiyle, muhabbetle, hürmetle selamlıyorum. Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun'' dedi.

Türkiye ile Kamerun halkının kardeşliğinin uzun zamandır ihmal edildiğini belirten Mehmet Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Aradan geçen uzun yıllardan sonra ihmal edilen kardeşliğimize bizleri yeniden kavuşturan Yüce Rabbime sonsuz hamd ve senalar ediyorum. İnanıyorum ki bu ziyaretimiz, bu buluşmamız, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik için yeni bir sayfa açacaktır. Bizim en büyük muradımız, arzumuz, isteğimiz, Yüce Rabbimizden niyazımız, Kamerun'da yaşayan bütün farklı inanç ve kültür mensuplarının barış ve huzur içerisinde birlikte yaşamalarıdır. Zira Rabbimiz bize bunu emretmiştir.''

İslam dininin farklılıklarla birlikte barış içerisinde yaşayabileceğimiz bir ahlak ve hukuk temeline dayandığını vurgulayan Görmez, ''Peygamberimiz Medine'ye hicret ettiğinde, tarihte ilk defa başta Yahudiler olmak üzere bütün gayrimüslimlerle bir anlaşma imzalamıştır. Böylece farklı dinler ve kültürlerin bir arada, barış içerisinde yaşayabilmelerinin ahlaki ve hukuki temellerini atmıştır'' diye konuştu.

''Bizler kardeşiz. Hepimiz aynı tarihin, aynı kültürün, aynı medeniyetin çocuklarıyız. Aynı güneşten istifade ediyoruz. Aynı topraktan Cenabı Hakkın bize bahşettiği nimetlerden istifade ediyoruz'' diyen Görmez, Müslümanları birbirine bağlayan tarihi kişilikler bulunduğunu anlattı.

Hutbenin ardından cuma namazını kıldıran Görmez, camiden ayrılırken cemaatle sohbet etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.