Piramit Haber

Kalıcı bir anlaşma arzu ediyoruz

Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Türk tarafı olarak Kıbrıs'ta yaşayabilir, kalıcı, var olan gerçekleri dikkate alarak ortaya çıkacak bir anlaşmayı arzu ediyoruz" dedi...


KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, AA muhabirine Rum Kesimi'ndeki seçimlere ilişkin yaptığı değerlendirmede, en güçlü adayın Nikos Anastasiadis olduğunu belirterek, ''Biz Türk tarafı olarak Kıbrıs'ta yaşayabilir, kalıcı, var olan gerçekleri dikkate alarak ortaya çıkacak bir anlaşmayı arzu ediyoruz ve onun arayışı içerisinde olacağız'' diye konuştu.

Kıbrıs sorununun Türkiye'nin AB müzakerelerinde engel teşkil etmesinin adil bir davranış olmadığını ifade eden Eroğlu, ''Kıbrıs'ta eğer bir sorun varsa bu sorunun sorumlusu Rum tarafıdır'' dedi.

''Kıbrıs sorununu çöz ve gel'' diyen AB'nin Türkiye'ye haksızlık ettiğini vurgulayan Eroğlu, ''Bence bu Türkiye'yi AB kapısında oyalamak için takındıkları bir tavır veya ortaya koydukları bir senaryodur'' diye konuştu.

GKRK'nin İsrail ve Fransız şirketleriyle yapmış olduğu anlaşmaların ise ''Akdeniz'deki suları ısındırdığı'' uyarısında bulunan Eroğlu, Rum tarafının buna yeni dönemde daha çok hassasiyet göstermesi gerektiğini, bu problemin Güney Kıbrıs'ın başını ağrıtacağını düşündüğünü bildirdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.