Piramit Haber

Kahire Kitap Fuarında AA standına yoğun ilgi

Dünya

44. Uluslararası Kahire Kitap Fuarı'nda, dün Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin de ziyaret ettiği Anadolu Ajansı standı, katılımcılardan büyük ilgi görüyor.

KAHİRE

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Libya Meclis Başkanı Muhammed el-Makrif'in katıldığı törenle dün açılan kitap fuarı, ikinci gününde Mısır ve çeşitli Arap ülkelerinden gelen kitapseverleri konuk ediyor.

25 ülkeden 735 yayıncının katıldığı, ''Çatışma değil diyalog'' temalı fuarda, Anadolu Ajansı'nın yanı sıra Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) gibi kuruluşlar ile çeşitli ülkelerin kültür merkezlerinin standı bulunuyor.

AA'nın çalışmalarının tanıtıldığı stand ile ilgili Mısır'ın El Ahram Gazetesi ve Mısır Devlet Televizyonu ile TRT gibi basın kuruluşları da haber çalışması yaptı.

Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği stantta, konuklara tanıtımla ilgili doküman ve AA muhabirlerinin fotoğraflarından oluşan ''Arap Uyanışı''yla ilgili serginin broşürleri hediye ediliyor.

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi de ziyaret etti

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi de dün açılışına katıldığı fuarda, Anadolu Ajansı'nın bulunduğu standı ziyaret etmişti.

Farklı ülkelerden katılan düşünür ve entelektüellerin, düzenlenecek oturumlarda Arap ülkelerinin gündeminde yer etmiş meselelerin görüşüleceği fuar süresince, ''Çatışma değil diyalog'' eksenli fikir mütalaalarının yanı sıra kültür ve sanat içerikli şiir geceleri, ayrıca program içinde çocuklara yönelik etkinlikler de düzenleniyor.

Libya'nın ''Onur konuğu'' olduğu 44. Uluslararası Kahire Kitap Fuarı'nda siyaset, ekonomi, toplum, bilim, din ve sanat alanlarında yayınlanan kitaplarla çocuk kitapları, dergi ve elektronik yayınlar stantlardaki yerini alıyor.

İkinci gününde çok sayıda kişinin ziyaret ettiği fuarda, Türkiye'den de Çamlıca, Ocak Yayıncılık, Sözler ve Fazilet gibi bazı yayın evlerinin de standı bulunuyor.

Fuarın 5 Şubat'a kadar açık kalacağı, katılımın beklenenden fazla olması halinde sürenin uzatılabileceği belirtiliyor.

Her yıl pek çok ülkenin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Kahire Kitap Fuarı, 25 Ocak Mısır devriminin yaşandığı 2011'de güvenlik gerekçesiyle iptal edilmişti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.