Piramit Haber

Kaçırılan yakınları için Türkiye'den yardım istediler

Dünya

Türkiye'den, Suriye'de kaçırılan yakınlarının serbest bırakılması için yardım isteyen bir grup Lübnanlı, AA ofisi önünde gösteri düzenledi. ..

BEYRUT 

Başkent Beyrut'ta Lübnan askerleri tarafından geniş güvenlik önlemlerinin alındığı AA ofisi ve Türk Ticaret Ataşeliği'nin bulunduğu bina önünde toplanan bir grup Lübnanlı, Suriye'de kaçırılan yakınlarının serbest bırakılması için gösteri düzenledi.

Yakınlarının serbest bırakılması için Türk hükümetinden yardım isteyen grubun sözcüsü Adnan Zugeyb, ''Yakınlarımız serbest bırakılana kadar, Türk şirketlerine ait ofislerin önünde eylem yapacağız. Gerekirse THY'nin seferlerini durdurmak için havalimanına gideceğiz. Amacımız, aile üyelerinin bir an önce serbest bırakılmasıdır'' diye konuştu.

Göstericiler, Suriye'de kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan yakınlarının serbest bırakılması için Türk hükümetinden daha fazla girişimde bulunmasını istediklerini belirtti.

İran'a yaptıkları dini ziyaretten dönerken Suriye'nin Azez kenti yakınlarında 11 ay önce kaçırılan 11 Lübnanlıdan 2'si daha önce serbest bırakılmıştı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.