Piramit Haber

Jivko Budimir tutuklandı

Dünya

Bosna Hersek Mahkemesi, ülkeyi oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Hersek Federasyonu'nun (FBIH) Başkanı Jivko Budimir hakkında tutuklama kararı verdi.

SARAYBOSNA

Bosna Hersek'te yapılan yolsuzluk operasyonu kapsamında önceki gün gözaltına alınan Budimir hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor. Bosna Hersek Mahkemesi, soruşturma tamamlanana kadar Budimir'in 1 ay tutukluğuna hükmetti.

Mahkeme Sözcüsü Asya Papo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir aylık geçici tutuklama kararının önleyici sebeplerden dolayı verildiğini belirtti.

Budimir'in kaçmasını ya da tanıkları herhangi bir şekilde etkilemesini önlemek istediklerini belirten Papo, "Bu şekilde şüphelinin kaçmasını ya da bulunduğu pozisyon dolayısıyla, tanıkların üzerinde etki bırakmasını önleyeceğiz. Dolayısıyla soruşturma boyunca herhangi bir sorun olmayacak" diye konuştu.

Bosna Hersek'i oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Hersek Federasyonu'nun (FBIH) Başkanı Jivko Budimir, rüşvet aldığı gerekçesiyle Bosna Hersek Araştırma ve Koruma Ajansı'na (SIPA) bağlı özel harekat polislerinin yürüttüğü operasyonda cuma günü gözaltına alınmıştı.

Ülkenin farklı kesimlerinde "Patriot", "Adalet" ve "Hafıza" adlarıyla yapılan üç ayrı operasyonda yolsuzluk, rüşvet, organize suç ile uyuşturucu kaçakçılığına karıştıkları gerekçesiyle toplam 19 kişi gözaltına alınmıştı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.