Piramit Haber

İsveç'te Kutlu Doğum 

Dünya

Hz. Muhammed'in kutlu doğumu, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen etkinlikle kutlandı...

STOCKHOLM

İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in kutlu doğumu, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Hz. Muhammed'in kutlu doğumunun 1442'nci yılı vesilesiyle Stockholm Sosyal İşler ve Din Hizmetleri Müşavirliği tarafından düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Stockholm Handen Cami din görevlisi Bayram Dağdelen, Kuran-ı Kerim okudu. 

Programda konuşan Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk, her zaman İsveç'teki en coşkulu etkinlik olma özelliğini taşıyan Kutlu Doğum Haftası kutlamaları nedeniyle bu yıl da herkesi bir arada görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl Kutlu Doğum Haftası kutlamalarının ana teması olarak "insan onuru"nu belirlediğini hatırlatan Büyükelçi Korutürk, "İnsan onuru, maddi ölçeğe dayanamaz. Unutmayalım ki hiçbir insan onurlu veya onursuz dünyaya gelmez. Hepimiz eşit doğar ve eşit ölürüz. Çocuğunuzu doğduğundan itibaren onurlandırın ki topluma onurlu gençler kalsınlar" dedi. 

Program, İstanbul Sultanahmet Camisi imam hatibi İshak Kızıltaş yönetimindeki tasavvuf korosunun ilahileri ile sona erdi. Çok sayıda Türk vatandaşının takip ettiği programda davetlilere gül dağıtıldı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.