Piramit Haber

İstikrarsızlığa izin vermeyiz

Dünya

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Ortadoğu ziyaretinin ilk durağı Lübnan'da önemli mesajlar verdi.

BEYRUT

Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Ortadoğu ziyaretine çıkan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ilk durağı Lübnan oldu.

Başkent Beyrut'a gelen Hollande, Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki resmi törenin ardından Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ile basın mensuplarının karşısına çıktı.

Ülkesinin Lübnan'da istikrarı bozmak isteyenlerin karşısında olduğunu ifade eden Hollande, ''Lübnan'ın istikrarını bozma çabasında olanlara sesleniyorum; Fransa bütün gücüyle buna karşı gelecektir. Biz Lübnan'ı birlik ve beraberliğin yaşandığı bir ülke olarak değerlendiriyoruz. Lübnan'daki tüm taraflara ulusal diyaloğa dönüş çağrısı yaptık. Lübnan'daki devlet kurumları arasındaki işbirliğinin devamlılığına vurguda bulunduk'' diye konuştu.

Hollande, Lübnan'ın zor bir siyasi süreçten geçtiğini belirterek, ''Lübnan, Suriye'deki krizin kurbanı olmamalıdır'' dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı, Lübnan ordusunun sınırları koruma ve terörle mücadele faaliyetlerinde ihtiyaç duyacağı yardımlar konusunda işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman da Suriye'de siyasi çözüm beklediklerini, mevkidaşı Hollande ile Lübnan'daki Suriyeli mültecilere yardım konusunda hemfikir olduklarını söyledi.

Hollande, basın toplantısının ardından bir sonraki ziyareti için Suudi Arabistan'a hareket etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.