Piramit Haber

İşte Facebook'un yeni hamlesi!

Dünya

Her geçen gün kendini geliştirme yolunda adımlar atan Facebook, yakın zaman içerisinde Whatsapp'ı 19 milyar dolar gibi rakama satın alarak oldukça büyük sükse yapmıştı. Daha bu haberin yankıları sürerken Facebook'un üzerinde çalıştığı bir başka proje ortaya çıktı.

Financial Times'ın yayınladığı bir rapora göre Facebook kullanıcıların sosyal ağ üzerinden kullanabileceği uluslararası para saklama ve para gönderimi yapabileceği bir hizmet üzerinde çalışmalarını tamamlamak üzere. Bu konuda kendisine Avrupa'dan ortak arayışına giren Facebook'un, İrlanda'nın yetkili mercilerinden onay beklemekte olduğu söyleniyor. Onay gelmesi durumunda Paypal gibi bir hizmetle piyasaya girerek Avrupa'da önemli bir para transfer merkezi olmak istediği gelen haberler arasında. 

Facebook'tan yapılan açıklamalar da bu çalışmayı doğrular nitelikte. Geçmişte Facebook kredileri ve online oyun satış konusunda kendi alt yapısı üzerinden çalışmalar yapan firma bu çalışmaları daha da geliştirerek Avrupa'da etkin bir çözüm sunmaya yakın. Her geçen gün daha da büyüyen Facebook şirketi bu hamlesiyle yine adından epeyce söz ettirecek gibi görünüyor.
Kısaca bu şekilde ortaya çıkacak hizmeti değerlendirecek olursak: Facebook dünya üzerinde bir çok kişinin kullandığı bir sosyal medya platformu. Kullanıcıların firmaya olan güvenleri oldukça fazla olduğundan ve uluslararası para transferi ve para saklama hizmeti veren sınırlı sayıda şirket olması kullanıcıları Facebook'a yönlendirecektir. Ancak burada önemli olan saklama ve transfer ücretlerinden şirketin alacağı komisyon tutarları. Bakalım şirket bu konuda kullanıcıları ne şekilde memnun edebilecek. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.