Piramit Haber

İsrail'e ''kuşatma'' suçlaması

Dünya

Arap Birliği, Filistin Batı Şeria'da yeni yerleşim birimleri inşa eden İsrail'i, 'sistematik kuşatma' ile suçladı.

KAHİRE

Birlikten yapılan açıklamada, İsrail'in yeni yerleşim birimleri inşa etme amacıyla, 'askeri güç kullanarak ve toprak sahiplerine şiddet uygulayarak' Filistinlilere ait arazilere ve otlak alanlara el koyduğu belirtildi.

Açıklamada, İsrail'in uluslararası kanunlarla çelişen uygulamalarda bulunduğu ifade edilerek, ''Dünya barışını ve güvenliğini tehlikeye sokan bu sistematik kuşatma karşısında, BM Güvenlik Konseyi'nde daimi üye olan devletler ve insan hakları örgütleri harekete geçmelidir'' denildi.

Filistinlilerin topraklarına hukuksuz bir şekilde el koyan İsrail'in uygulamalarına karşı tavır alınması istenilen açıklamada ayrıca, Avrupa Birliği'nden(AB), ''Güvenlik Konseyi ve Uluslararası Adalet Mahkemesi'nin aldığı kararlarla çelişen ve hukuka aykırı bir şekilde inşa edilen yeni yerleşim birimleri için yapılan mali yardımların yasaklanması'' da talep edildi.

Filistin Batı Şeria'da gösteriler

Öte yandan Filistin'de Batı Şeria'nın Ramallah kentinde düzenlenen gösterilerde İsrail askerleri ve Filistinliler arasında çatışma çıktı.

İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklularla dayanışma gösterisi düzenleyen eylemcilerle İsrail askerleri arasında meydana gelen çatışmada göstericiler, askerlere taş atarken, askerler göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi ile karşılık verdi. İsrail askerlerinin göstericiler üzerine panzerlerle tazyikli su fışkırttığı eylemde, birçok gösterici gazdan ve tazyikli sudan etkilendi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.