Piramit Haber

İsrail, Gazze yollarını kapattı

Dünya

İsrail, Gazze sınırına giden 3 ana arter yolu kapattı.

KUDÜS

İsrail Savunma Kuvvetleri, İsrail'in güneyinde, Gazze yönüne giden 3 ana arter yolu ''bir sonraki emre kadar kapattığını'' açıkladı. 

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığında 9 bakanın katılımıyla toplantı yapılacağı öğrenildi.

Bir saatte 200 saldırı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava destekli saldırıların üçüncü gününde, bir saatten kısa sürede yaklaşık 200 saldırı gerçekleştirildi.

Saldırılarda, Gazze'nin kuzeyindeki el-Kerame, Es-Sudaniyye ve el-Makusi bölgelerinin yanı sıra kentin kuzeybatısındaki İzzeddin el-Kassam tugaylarının hedef alındığı belirtildi.

İsrail havadan ve denizden vuruyor

İsrail Savunma Kuvvetleri'nden yapılan yazılı açıklamada, operasyonların başladığı günden bu yana İsrail ordusunun, Gazze'de 300 noktayı vurduğu, son 24 saat içinde de Gazze'den, İsrail'e yapılan saldırılara misliyle karşılık verildiği kaydedildi.

Saldırı noktalarının imha edildiği ifade edilen açıklamada, İsrail Deniz Kuvvetleri'nin de Hamas hedeflerini sahil şeridinden vurduğu belirtildi.

Hamas ateşkesi kabul etmiyor

Bu arada Hamas, İsrail ile mevcut durumda herhangi bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini bildirdi.
İsrail'in saldırılarına, Gazze'deki İzzettin Kassam, Nasır ve Kudüs tugayları tarafından füze ile karşılık veriliyor.

İsrail savaş uçağı düşürüldü

İsrail'in Gazze'ye saldırı düzenlediği savaş uçağı, Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin Kassam Tugayları tarafından düşürüldüğü bildirildi.

Kabristan bombalandı

İsrail Ordusu'nun Gazze'nin güneyinde bir kabristanı bombaladığı bildirildi. Çok sayıda kabir hasat gördüğü saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi.

Tunus'tan acil toplantı çağrısı

Tunus, İsrail'in Gazze saldırısını durdurması için Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi ile Arap Birliği'ne ''acil toplantı'' çağrısında bulundu.

Sabra: İsrail, Esed suçlarını örtmeye çalışıyor

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Başkanı George Sabra, "İsrail Gazze saldırısI ile Suriye'yi gündemden düşürerek Esed'in işlediği insanlık dışı suçun üstünü örtmeye çalışıyor. Suriye ve İsrail uçakları aynı anda sivil ve savunmasız insanlara bomba yağdırmak için havalandı. Her iki yönetim de insanlık suçu işliyor" dedi.

Kanada İsrail'e desteğini yineledi

Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, İsrail'in Gazze saldırısı için, "İsrail'in terör saldırılarına karşı kendini savunma hakkı var. Biz de buna inanıyor ve İsrail'i destekliyoruz" dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.