Piramit Haber

İran'dan müzakere girişimlerine destek

Dünya

İran Dışişleri Bakanı Salihi, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu Başkanı Muaz el-Hatib'in girişimini ''memnuniyetle'' karşıladıklarını belirtti.

KAHİRE 

Kahire'de basına açıklamada bulunan İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Münih Konferansı'nda Hatip ile görüştüğünü, Hatib'in girişimlerini İran'ın ''memnuniyetle'' karşıladığını ifade ederek, görüşmeleri devam ettirme kararı aldıklarını kaydetti.

İran Dışişleri Bakanı Salihi, ''Önemli olan Suriye halkının akan kanının durdurulması, şiddet ve çatışmaların sonlanması. Suriye yönetimi ve muhalefet arasında diyalog yoluyla bütün sorunların çözülebilir'' dedi.

Salihi, 12. İslam Zirve Konferansı'ndan Suriye'de akan kanın durdurulması doğrultusunda karar çıkması yönündeki umudunu dile getirdi.

Türkiye, İran ve Mısır cumhurbaşkanlarının bu akşam başlayan üçlü zirvesine de değinen Salihi, ''Suriye krizine çözüm bulunması için yol haritasına ulaşmayı umut ediyoruz'' diye konuştu.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib'in girişimi Beşşar Esed'in yargılanmadan yönetimi bırakmasına ve Rejimin ''eli kana bulaşmamış'' kişileriyle müzakere yapılabilmesine imkan tanıyor. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.