Piramit Haber

Irak'ta 'Geliyoruz ey Bağdat' Cuma gösterisi

Dünya

Irak'ın Musul kentinde 'Geliyoruz ey Bağdat' cumasında binlerce Musullu Maliki hükumetini protesto etti.

MUSUL
Aralıksız iki aydan beri her cuma günü hükümet aleyhinde gösteri yapan Iraklılar, bugün de cuma namazından sonra Maliki hükumetinin uygulamalarını protesto etti.

Cuma namazı öncesinde emniyet güçleri Musul'un bir çok yerinde güvenlik noktaları oluşturarak halkın cuma hutbesine gitmesini engelleyici tedbirler alması dikkati çekti. Cuma namazının kılınacağı Ahrar (özgürlük) meydanının 4 ayrı yerinde güvenlik noktası kuran polisler, namaza gelenleri sıkıca arayıp sorguladıktan sonra bıraktı. 

''Kılıçlarımızı Bağdat'ta kaldıracağız''
Cami imamı Şeyh Ziya El Ubeydi, Ahrar cuma hutbesinde, anayasının tamamen değiştirilmesini istediklerini söyledi. Hükumetin Terörle Mücadele Kanunu'nu değiştirmesinin bir yararı olmadığını savunan Şeyh Ubeydi ''Biz biliyoruz ki terör kanunu değiştirilirse benzer 40 madde daha getirirler. Bu yüzden Anayasanın 4. maddesini değil, Anayasanın tamamının değiştirilmesini istiyoruz'' dedi. 

Cuma namazının ardından meydanda bir süre hükumet aleyhinde sloganlar atıp pankart açan Musullular daha sonra sessizce dağıldı. 

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.