Piramit Haber

Interpol'den Başbakan Erdoğan'a tam destek

Dünya

Terörün finansman kaynaklarının kesilmesi çağrısında bulunan Başbakan Erdoğan'a, Birleşmiş Milletler'den sonra Interpol'den de tam destek geldi.

İSTANBUL - Gökhan Kurtaran

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Uluslararası Polis Teşkilatı (International Criminal Police Organization) Interpol Genel Sekreteri Ronald K. Noble, Başbakan Erdoğan'ın, "Kaçakçılık teröre kaynak sağlayan bir konuma ulaşmıştır. Terör büyük oranda kaçakçılıktan besleniyor" sözlerine ilişkin, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söyledikleri tam anlamıyla doğru, Türkiye'nin bir ortak olarak, rolü ve önemi artmaya devam ediyor" dedi.

Türkiye'nin, merkezi Fransa'nın Lyon kentinde olan 190 üyeli Interpol'ün en yakın çalıştığı ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Noble, Türkiye'nin kendileri için son derece önemli bir ortak ve terörle ortak mücadelede destekçi olduğunu söyledi.

Noble, "Türkiye, aynı zamanda terörün finansmanında kullanılan kaçak ürünlerin ticaretiyle de ciddi şekilde mücadele ediyor" dedi.

Başbakan Erdoğan dün katıldığı 7. Küresel Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Kongresi'nde yaptığı açılış konuşmasında Türkiye'nin kaçakçılıkla mücadele ettiğini belirterek, terörün bitirilmesi halinde sahtecilik ve kaçakçılığa darbe vurulacağını söylemişti. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.