Piramit Haber

İftarda Ayetle Mesaj !

Dünya

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da iftar verdi. Müslümanlarla iftarda buluşan Obama, "Her kim zerre kadar hayır işlemişse onu görecektir" ayetini okudu.

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da ülkesindeki Müslümanlarla iftar yemeğinde buluştu. Ramazan ayının, tefekkür zamanı ve kişinin Allah'a bağlılığını dua ve oruçla gösterme fırsatı olduğunu belirten Obama, "Ramazan'da aynı zamanda bu akşam olduğu gibi dostlar ve aileler sevgi ve saygı çerçevesinde bir araya gelir" dedi.
Ramazan'da bireylerin birbirlerine, komşularına ve ihtiyaç sahiplerine yardım etme yükümlülüklerini yenilediklerini ifade eden ABD Başkanı Barack Obama, Kuran'dan alıntı yaptı ve "Her kim zerre kadar hayır işlemişse onu görecektir" ayetini okudu.

Beyaz Saray'ın çeşitli inançların kutsal günlerini kutlama geleneğine değinen Obama, İslam'ın tarih boyunca ABD'nin kimliğine katkıda bulunduğunu, Müslüman Amerikalıların ülkelerini inşa etmelerine yardım ettiğini, her gün de düşünce, çalışma ve iş yapma biçimlerinin şekillenmesine yardımcı olduklarını ifade etti.

NAMIK TAN DA KATILDI

İftara, bazı Kongre üyelerinin yanı sıra aralarında Washington Büyükelçisi Namık Tan'ın da bulunduğu çok sayıda yabancı misyon temsilcisi katıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.