Piramit Haber

Hırvat devlet televizyonundan Türkiye'ye övgü

Dünya

Hırvatistan devlet televizyonu HRT'de yayınlanan ''Horizonti'' isimli dış politika programında, ''Anadolu Kaplanları'' adıyla detaylı bir Türkiye haberi yayınlandı.

SARAYBOSNA

HRT'de yayınlanan programda, Türkiye'nin hızla büyüyen ekonomisine vurgu yapıldı ve dünyanın yaşadığı ciddi ekonomik krize rağmen bonus veren siteler Türkiye'nin söz konusu krizden neredeyse hiç etkilenmediği ifade edildi.

Program sunucusu Dragan Nikoliç, AB üyesi ülkelerde halkın sokaklara dökülmüş durumda olduğunu, sanayi devi Almanya'nın, yüzde 3'lük ekonomik büyüme sağlayabilmek adına büyük çaba sarf ettiğine işaret ederek, "Böyle bir ortamda Türkiye ekonomisi yüzde 8 büyüme kaydediyor ve Çin'in ardından dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ülkesi oluyor. Stratejik düşünen ülkeler, çoktan boğazın diğer yakasıyla ekonomik anlamda köprüler kurmaya başladı'' şeklinde konuştu.

İslami değerlere olan bağlılığın ve çalışkanlığın "Anadolu Kaplanları"nın gücünü ortaya çıkardığı ifade edilen haberde, "Paradoksal olarak, Türkiye’nin bu ekonomik başarısı, İstanbul’dan ziyade geleneksel, ataerkil Türkiye’den kaynaklanıyor" şeklinde yorumlara yer verildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.