Piramit Haber

Havalandıktan 23 dakika sonra..

Dünya

Mısır'dan Rusya'ya giden Rus yolcu yolcu uçağı Sina yarımadasında düştü.

Mısır'dan Rusya'ya giden ve 224 kişi taşıyan Rus yolcu uçağı, Sina yarımadasına düştü.
Uçağın enkazı Sina'nın kuzeyinde bulunan El Ariş'te bulundu.
Mısır’ın turizm merkezi Sharm-el Şeyh’ten havalanan Rus Metrojet (eski adı Kolavia) Havayolları'na ait Airbus A321 tipi bir yolcu uçağıyla radar teması uçak havalandıktan 23 dakika sonra kesilmişti. Uçakta 17'si çocuk 217 yolcu ve 7 mürettebat vardı. 
Mısır hükümetinin resmi açıklamalarına göre, Başbakan Şerif İsmail uçağın düşmesinin ardından kriz komitesini çağırdı.

UÇAK PARAMPARÇA OLDU

Mısır Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Şarm El Şeyh-St. Petersburg uçuşunu gerçekleştiren 9268 sefer sayılı Airbus A-321 tipli yolcu uçağının düştüğü kaydedildi. Mısır kaynakları, uçağın düştüğü yeri tespit ettiklerini ve uçağın paramparça olduğunu açıkladı.
Şarm El Şeyh'den St. Petersburg'a uçan uçağın radardan kaybolduğu bildirildi. "Youm 7" portalında yer alan habere göre, Mısır güvenlik kuvvetlerinin olay yerini incelemeye aldığı ve Sina'nın kuzeyinde bulunan El Ariş kentinden 20 ambulansın gönderildiği belirtildi.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Rusya'ya ait bir yolcu uçağı, Kuzey Sina vilayetindeki Kurye köyü yakınlarına düştü. 
Mısır Bakanlar Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Başbakan Şerif İsmail'in, olayın takibi için özel bir birim oluşturulması talimatı verdiği" belirtildi.

Uçağın düştüğü bölgede güvenlik kordonu oluşturulduğu ve sağlık ekiplerinin bölgeye sevk edildiği kaydedildi. Görgü tanıkları ise uçağın düştüğü bölgeden dumanların yükseldiğini ifade etti. 
HAVALANDIKTAN 23 DAKİKASONRA RADARDAN KAYBOLDU

Daha önce Rusya Hava Kurumu Şarm El Şeyh'den St. Petersburg'a uçan "Kogalımavia" havayolları şirketine ait 9268 sefer numaralı Airbus-321 uçağının 6.21'de Mısır'dan havalandığı ve 23 dakika sonra radardan kaybolduğunu bildirmişti.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.