Piramit Haber

Gülen'in iadesiyle ilgili kritik açıklama!

Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elizabeth Trudeau yaptığı basın açıklamasında Washington'un FETÖ lideri Gülen'in iadesi ile Türkiye'yle olan ortaklığı arasında bir seçim yapmasının gerekmediği belirtildi.

ABD Dışişleri Sözcüsü Elizabeth Trudeau, "Biz, tüm iade anlaşmaları kapsamında gereken sorumluluklara göre hareket edeceğiz ve bu Türkiye'yle olan derin ve kalıcı ortaklığımızdan tamamen ayrı ve farklı" dedi.
"HAYIR BÖYLE BİR DURUM YOK"

Trudeau, ABD'nin Gülen'in iadesi ile Türkiye arasında bir seçim yapmaması gerekip gerekmediğine dair bir soruya da, "Hayır, böyle bir durum yok"
cevabını verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin er veya geç tercih yapması gerektiğini belirterek, "Ya FETO ya Türkiye" diye konuşmuştu.
Trudeau iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin Suriye'de tamamen IŞİD'i hedef alacak şekilde tasarlandığı takdirde ABD'nin bu durumu memnuniyetle karşılayacağı kaydedildi.

Dışişleri Sözcüsü şu ifadeleri kullandı;

"Şu konuda oldukça netiz, Rusya eğer IŞİD'e karşı mücadelede yer almakla, uluslararası toplumun açıkça dahil olduğu terör tehdidiyle savaşmakla ilgileniyorsa, biz bundan memnuniyet duyarız."

İADEYLE İLGİLİ BOZDAĞ'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ lideri Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesiyle ilgili konuştu.
Yozgat'ta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bekir Bozdağ, ABD Adalet Bakanlığı'nın Gülen'in iadesi süreciyle ilgili 4 uzmanı görevlendirdiğini açıkladı.

 İLK ADIM 22 AĞUSTOS'TA


Bozdağ'ın verdiği bilgilere göre, ABD'li uzmanlar 22 Ağustos'ta Türkiye'de olacak.

Bakan Bekir Bozdağ, "ABD’nin Gülen için vereceği karar siyasidir. İade kararı da siyasidir, iade etmeme kararı da siyasidir. Hukuk sadece bu karara zemin oluşturmaktadır. İade etmemesi yönünde bir karar vermesi halinde bir teröriste Türkiye’yi feda ettiği anlamına gelir" dedi.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.