Piramit Haber

Gözler Suriye'ye çevrildi

Dünya

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki bombalı saldırıda, İç Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Vissam El Hasan'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetti.

BEYRUT - Eyüp Coşkun

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen bombalı saldırıda, 8 kişi öldü ve en az 80'e yakın kişi yaralandı.

Lübnan güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Eşrefiye semtinde bulunan Sasine Meydanı'nda 30 kilogram patlayıcıyla gerçekleştirilen bombalı saldırıda, İç Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Vissam El Hasan da hayatını kaybetti.

Olay yerinden ilk görüntüler AA'dan

Olaydan dakikalar sonra bölgeye ulaşan AA ekibi, olay yerinden ilk görüntüleri yayımladı.

Saldırının hedefi Visam El-Hasan mıydı?

Saldırının hedefinin, olayda hayatını kaybeden Lübnan İç Güvenlik Birimi İstihbarat Başkanı Visam El-Hasan olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Alınan bilgiye göre, Hasan'ın başında bulunduğu istihbarat birimi, ülkede bugün kadar yapılmayan, ülkede İsrail adına casusluk yapan 30 kişinin yakalanması da dahil birçok büyük operasyon gerçekleştirmişti.

Gözler Suriye'ye çevrildi

Ayrıca Hristiyanlar'ın yoğun olarak yaşadığı bölgede böylesine bir patlamanın meydana gelmesi dikkatleri Suriye üzerine de çevirdi.

Davutoğlu, Mikati ve Hariri ile görüştü

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da saldırıya ilişkin, Lübnan Başbakanı Mikati ve Lübnan eski Başbakanı Saad Hariri ile telefon görüşmesi yaptı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.