Piramit Haber

Fransa'da helal et satan kasap dükkanları kundaklandı

Dünya

FRANSA’da son dönemde artış gösteren Müslümanlara yönelik şiddete, son olarak helal et satan kasap dükkânlarına yapılan saldırı eklendi.

Fransa'nın Toulouse şehrinde son 5 gün içerisinde 3 kez helal et kesimi yapılan çok sayıda kasap dükkânı Molotof kokteyli atılarak kundaklandı. Dün sabaha karşı meydana gelen ve Müslümanların yoğun yaşadığı Les Minimes mahallesinde düzenlenen son saldırıda, kasap dükkânlarının yanında bulunan bir lokanta da zarar gördü. Ayrıca dükkânların üst katlarındaki daireler de yangından etkilendi.

Saldırıda 7 kişi de dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

"Fransızlar faşistliğe doymuyor"

Daha önce de Paris'in batısında Milanobet yer alan Saint-Germain-en-Laye bölgesinde helal et satışı yapan kasap dükkânlarının kapı ve pencerelerine Nazi sembolü çizilerek "Pis Araplar Fransa'dan defolun!" ifadeleri yazılmıştı. İslamofobi İnceleme Merkezi Başkaı Abdullah Zekri, saldırıları 'iğrenç' olarak nitelendirdi. Zekri, Amerika'da yayınlanan film ve Charlie Hebdo'nun hakaret karikatürlerinden sonra bu olayın kaygılarını daha da artırdığının altını çizdi. Abdullah Zekri, Fransa'da son dönemde İslamofobik saldırıların yüzde 14 oranında arttığına vurgu yaparak buna acilen çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.