Piramit Haber

Finlandiya'dan Türkiye'nin AB sürecine destek

Dünya

Finlandiya Başbakanı Katainen, AB ülkelerinde birbiri ardına meydana gelen ekonomik krizler sırasında Türkiye AB üyesi olsaydı, durumun belki de şu andakinden farklı olabileceğini söyledi..

SAARİSELKA - Tuğrul Çam 

Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen,hafta sonunda bazı Avrupa ülkelerinin liderlerini Avrupa'nın geleceğini konuşmak için Laponya bölgesindeki Saariselka adlı küçük kasabada ağırladı. Finlandiya'nın Kuzey Kutup dairesinin 250 kilometre kuzeyinde yer alan bu küçük kayak merkezindeki gayriresmi toplantıya Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Ali Babacan katıldı.

AA muhabirine değerlendirmede bulunan Finlandiya Başbakanı Katainen, AB ülkelerinde birbiri ardına meydana gelen ekonomik krizler sırasında Türkiye AB üyesi olsaydı, durumun belki de şu andakinden farklı olabileceğini vurguladı.

"Bunu kesin olarak söylemek tabii ki çok zor ama bu ihtimali düşünmek ilginç" diyen Katainen, şunları kaydetti:
"Çünkü Türkiye yüksek nüfuslu ve büyüyen bir ekonomi. Aslında Avrupa'nın tamamı Türkiye'nin hızla büyüyen pazarından büyüme anlamında faydalanabilirdi. Sonuçta, Türkiye AB üyesi olsaydı, şu anda bu iyi olabilirdi ve Avrupa'da durum şimdi biraz daha farklı olabilirdi."

Katainen, Türkiye'yi AB yolunda ilerlemesi konusunda desteklediklerini söyledi ve Finlandiya'nın AB içinde Türkiye'nin üyeliğini destekleyen grupta yer aldığını hatırlattı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.