Piramit Haber

'Evlerinizi terkedin' uyarısı!

Dünya

Gazze'de saldırları devam eden İsrail ordusu bölgede yaşayan 100 bin kişiye ‘evlerinizi terkedin’ uyarısında bulundu.

Üstelik bu kez uyarı Filistinliler'in cep telefonlarına mesaj olarak iletildi. Bunun yanı sıra İsrail ordusu, son 24 saatte, Gazze'deki İçişleri Bakanlığı binasının da aralarında bulunduğu 100 hedefi vurdu.
İsrail Ordusu Filistinlilere ‘evinizi terk edin’ uyarısını sesli mesajla verdi.

İsrail Savunma Bakanlığı bu Sabah yüzbinden fazla Gazzelinin telefonlarına sesli mesaj göndererek evlerini terk etmelerini istedi. Söz konusu uyarı, İsrail’in Gazze’ye geniş çaplı bir kara harekatı planladığı bir dönemde geldi.

İsrail'in 8 Temmuz'dan beri sürdürdüğü saldırılarda ölenlerin sayısı 202'ye yükseldi. İsrail gece de Hamas'ın Milletvekili İsmail el-Eşkar ve Hamas kurucularından Mahmud ez-Zehhar'ın evlerini vurdu.

İsrail hükümeti ateşkesin ardından Gazze'ye yönelik saldırılara yeniden başladığını ilan etti. Bu açıklamanın ardından Gazze'ye 10 ayrı roket saldırısı düzenlendi.

İsrail ordusu, son 24 saatte Gazze'de 100 hedefi vurduğunu açıkladı. Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı açıklamada, "Ordu, 39'u gece saatlerinde olmak üzere, son 24 saatte 100 hedefi vurdu. "Koruyucu Hat" operasyonlarından bu yana bin 750 hedef vuruldu" ifadelerini kullandı.

Adraee, ordunun Hamas Siyasi Büro Üyesi Mahmud ez-Zehhar ile Hamas Milletvekili İsmail el-Eşkar'ın evlerinin de arasında bulunduğu Hamas lider kadrosunun evlerini ve Filistin Hükümeti İçişleri Bakanlığı binasını da hedef aldığını kaydetti.

İsrail'in 7 Temmuz Pazartesi gününden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, 205 kişi hayatını kaybettiği, bin 530 kişinin yaralandığı belirtilmişti. 

HABER İÇİN TIKLA
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.