Piramit Haber

Esed halka seslendi

Dünya

Suriye Devlet Başkanı Esed, uzun bir aradan sonra halka seslendi....İSTANBUL Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, başkent Şam'da halka yönelik yaptığı konuşmada, şunları söyledi:''Suriye, tarihinde görmediği bir saldırıyla karşı...

İSTANBUL 
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, başkent Şam'da halka yönelik yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

''Suriye, tarihinde görmediği bir saldırıyla karşı karşıya. Tüm ülkeyi saran bir acıyla karşı karşıyayız. Ülke içinde ve dışındaki Suriye'ye düşman olan güçler, bizden intikam almak istiyor. Ülkedeki çatışma yönetimle muhalifler arasında değil, vatan hainleri ile halk arasında.


Ülkede El Kaide zihniyetine sahip teröristler var. Çoğu Suriyeli olmayan radikal İslamcılarla savaşıyoruz. Bu süreçte yanımızda yer alan Rusya, Çin ve İran'a teşekkür ediyorum. Bazıları Suriye'nin muhaliflere doğrudan askeri müdahalede bulunmayı tercih ettiğini iddia ediyor. Biz başından beri siyasi çözümden yanaydık. Ancak kan dökmekten başka bir şey bilmeyen teröristlere karşı halkımızı korumak için kendimizi savunduk.''

Aşamalı bir plan önerdi


Esed, ''Biz hep diyalogdan yana olduk. Ancak siyasi çözümden yana olmamız, teröristlerle mücadeleden vazgeçmek anlamına gelmiyor'' diye konuştu. 

''Arap Baharı denilen şey, eninde sonunda patlayacak bir sabun köpüğünden ibaret'' ifadesini kullanan Esed, ''Teröristlerle mücadelede sorumluluklarını yerine getiren tüm vatandaşları selamlıyorum'' dedi.

''Biz siyasi çözüm yolunu seçtik, siyasi proje getiren herkese elimizi uzattık. Lakin bu konuda yanımızda ortak bulamadık'' diyen Esed, çözüm için yeni bir hükümet kurulması, bir diyalog konferansı düzenlenmesi ve genel af ilan edilmesini de içeren aşamalı bir plan önerdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.