Piramit Haber

Esed ateşkesi kabul etti

Dünya

BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, Esed yönetiminin Kurban Bayramı süresince ateşkes planını kabul ettiğini açıkladı.

KAHİRE

Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, Mısır'ın başkenti Kahire'deki temasları sırasında Arap Birliği Başkanı Nebil Arabi ile görüştüğü sırada yaptığı açıklamada, ''Esed yönetimi, ateşkes planını kabul etti. Yakın zamanda Esed yönetimi, ateşkes kararını yazılı yayınlayacak'' diye konuştu. 

Suriye'deki bazı muhalif gruplarla görüştüğünü de belirten İbrahimi, ''Ateşkes planını bazı muhalifler de kabul ediyor. Ateşkes planının başarılı olması halinde bayramdan sonra çatışmaların bitmesini oturup konuşabiliriz'' dedi.

Suriye Ulusal Konseyi Türkiye Temsilcisi Halit Hoca ise ateşkesin uygulanmasının çok zor olduğunu söyledi. 

Öte yandan. Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), başkent Şam'ın banliyölerinden Duma'da 36, İdlib'te 15, Humus'ta ve Hama'da 1'er olmak üzere ülke genelindeki şiddet olaylarında 53 kişinin öldüğünü duyurdu.

Fransa: Ateşkes sağlanırsa, ordu kışlasına geri dönsün

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philippe Lalliot, BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el İbrahimi'nin ''Suriye'nin bayramda ateşkes ilan etmeyi kabul ettiği'' yolundaki açıklamaları üzerine ülkesinin görüşlerini belirtti.

Lalliot, ''Eğer ateşkes sağlanırsa, karşılıklı olarak bu düşmanlığın sona ermesi için ateşkesin uzun süreli olması ve düzenli ordunun da barakalarına dönmesi için çalışmak gerekir'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.