Piramit Haber

Esad birlikleri ağır silahla vurdu, 72 ölü

Dünya

Suriye'de Esad'a bağlı ordu birliklerinin muhaliflere yönelik düzenledikleri saldırılarda 72 kişi hayatını kaybetti.

 Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed yönetimine bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 12'si çocuk, 7'si kadın olmak üzere 72 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarına yönelik kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda Humus'ta 26, Halep ve Şam'da, 13'er, Haseke'de 6, Dera ve İdlib'de 5'er, Hama'da 3 ve Deyru'z Zor'da 1 olmak üzere toplam 72 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada da Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin başkent Şam'ın Zemelka banliyösünde Esed güçlerine düzenlediği saldırılarda çok sayıda askeri etkisiz hale getirdiği kaydedildi.

Kentin Duma, Berze, Haresta, Dareyya, Yermuk banliyöleri, Nebk beldesi ile Kalemun bölgesindeki belde ve köylerin güvenlik güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığı aktarılan açıklamada, kent merkezine havan topu mermilerinin düşmesi sonucunda da çok sayıda vatandaşın yaralandığı ifade edildi. Açıklamada, Suriye ordusunun başta Halep olmak üzere birçok kentte muhaliflerin denetimindeki bölgeleri bombaladığı aktarıldı. Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde düz
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.