Piramit Haber

Eroğlu: Her ne olursa olsun Kıbrıs'ta anlaşma olsun arayışında değilim

Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs'ta her ne olursa olsun anlaşma olsun görüşünü savunmadığını söyledi. Eroğlu, "Bunu söylemek Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda kalıcı olmasını tehlikeye atmak demektir." dedi. Cumhurbaşkanı...

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs'ta her ne olursa olsun anlaşma olsun görüşünü savunmadığını söyledi. Eroğlu, "Bunu söylemek Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda kalıcı olmasını tehlikeye atmak demektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün katıldığı Kamu-İş Olağan Genel Kurulunda Kıbrıs sorununa değindi. Eroğlu, her ne pahasına olursa olsun yeter ki Kıbrıs'ta bir anlaşma olsun anlayışının artık geride kaldığını kaydetti.

"Mühim olan dik durmaktır." diyen Eroğlu, şunları söyledi: “KKTC halkı adına ve Anavatanımızın desteğiyle Kıbrıs sorununa yönelik müzakereleri sürdürürken hep dik oturdum. Temsil ettiğim halkın menfaatlerini düşünerek oturdum ve Kıbrıs’ta yaşayabilir kalıcı bir anlaşmanın ancak bugün var olan gerçekler dikkate alındığı taktirde bulunacak çözümle mümkün olabileceğini hep savundum. Bugün de Bahis Siteleri aynı şeyi söylüyorum. Eğer Kıbrıs’ta yaşanan gerçekler bugün inkar edilirse ve Rumların istediğine karşı ‘biraz daha esnek olun’ sözleri tekrarlanır ve ben de bu sözlere uyarak esnek davranırsam belki bu toplantıları yapacak toprak veya çatı bulmakta bile zorlanacağız.”

Eroğlu, Rum halkının istediğinin Kıbrıs Türk halkının elinde bulundurduğu toprağın çok büyük bir çoğunluğunun kendilerine verilmesi olduğunu belirterek, Kıbrıs görüşmelerinin bu yüzden şimdi durgunluk aşamasında olduğunu söyledi.

Rumların AB dönem başkanlığı süresince kapsamlı müzakerelerin anlamı olmadığını ifade eden Eroğlu, bu safhada güven artırıcı önlemleri görüştüklerini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.