Piramit Haber

Erdoğan inançlı olduğu için başardı

Dünya

Yunanistan'da, Gazeteci-yazar Vaggelis Papadopulos'un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında yazdığı kitap, Gümülcine'de düzenlenen bir toplantıda tanıtıldı..



GÜMÜLCİNE - Mehmet Hatipoğlu

Gümülcine'de "Dimokritio" kitapçısında düzenlenen tanıtım toplantısının ardından AA'ya konuşan kitabın yazarı Vaggelis Papadopulos, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, büyük liderlerde bulunan önemli faziletlere sahip uluslararası bir şahsiyet olduğunu belirterek, bu nedenle böyle bir kitap hazırladığını söyledi.

Erdoğan'ın, inançlı bir kişi olduğunu ve bu nedenle başarılı olduğunu ifade eden Papadopulos, şunları kaydetti:

"İflas etmiş bir ülkeyi 10 yıl içerisinde kalkınma açısından dünyanın üçüncü gücü haline getirdi. Ülkeyi demokratik özgürlükler ve İnsan Hakları'na kavuşturdu. Türkiye bugün kalkınma yolunda ilerliyor ve geleceğinin daha iyi olacağına inanıyorum."

Papadopulos, “Türkiye ile ilgili çok az şey biliyoruz. Bir Yunan'ın çıkıp gerçekleri söylemesi ilgi uyandırıyor. Ayrıca, Erdoğan şu anda sadece Yunanistan’da değil tüm dünyada ilgi çeken bir şahsiyet. Aramızda birçok sorun var ancak, bizler komşuyuz. Bu da, Tayyip’in kim olduğunu öğrenmemiz ve ne istediğini bilmemiz için artı bir neden oluşturuyor" dedi.

Papadopulos, kitabın Türkçe çevirisinin hazırlık aşamasında bulunduğunu belirterek, aynı ilgiyi Türk okuyuculardan da beklediğini söyledi.

"Keşke bizim de bir Erdoğan'ımız olsa"

Toplantıda konuşan Selanik Aristotelios Üniversitesi Öğretim Üyesi Spiros Sfetas, Erdoğan'ın bir "fenomen" olduğunu ifade ederek, "Erdoğan, halkın içinden çıkmış bir liderdir. Keşke bizim de böyle bir siyasetçimiz, bir Erdoğan'ımız olsaydı" diye konuştu.

Gazeteci Thomas Stamulis ise, "Papadopulos, Erdoğan'ı adeta bir Truva atı gibi içimize sokarak, bizlere Yunan tarihinin okullarda öğretilmediği bazı noktalarını görme olanağı sunuyor. Kitap, bu nedenle Yunan tarihini öğrenilmesi açısından da yararlı bir çalışma" dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.