Piramit Haber

El-Alameyn'i andılar

Dünya

Mısır'da El-Alameyn savaşının 70’inci yıldönümünde anma töreni düzenlendi.

KAHİRE

Mısır El-Alameyn savaşının 70’inci yıldönümünde hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

Avustralya askerleri anıtında başlayan törene, Avustralya Savunma Bakanı, savaşa katılanlar, başta hava ve deniz kuvvetleri olmak üzere birçok Avustralya ordusu temsilcisinin yanısıra İngiltere, Yeni Zelanda, Kanada, Fransa, İtalya, Güney Afrika ve Hindistan’dan gelen heyetler de katıldı.

Törene katılan papazlar İkinci Dünya Savaşı'nda hayatını kaybedenler anısına söz alarak, etkinliğin amacının dünyaya barış mesajı iletmek olduğunu belirtti.

Öte yandan Mısır’da yaşayan Yunanistan vatandaşları da Yunan anıtı önünde toplanarak El-Alameyn savaşında ölen Yunan askerlerini andı. Anma törenine Cumhurbaşkanı Karolos Papoulias ve papazların yanı sıra Mısır'da bölge valisi Taha Muhammed es-Seyyid ile Mısır Ordusu temsilcisi katıldı.

Törende Yunan kilisesi temsilcisinin yaptığı konuşmanın ardından savaşta hayatını kaybeden Yunan askerleri anısına ilahiler söylendi.

Birinci El-Alameyn Muharebesi, 1942'de İkinci Dünya Savaşı’nın Kuzey Afrika cephesi’nde, Alman-İtalyan kuvvetleri ile Birleşik Krallık arasında gerçekleşmişti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.