Piramit Haber

Dünyada bir tabuyu yıktı!

Dünya

Yeni Zelanda'da eğitim ve öğretim hayatını sürdüren 22 yaşındaki Sih Harman Singh, türbanını okula giderken trafik kazası geçiren 6 yaşındaki çocuk için başını açtı.

 Sihlerin dini inançları gereği saç kesmeleri yasak. İnanca göre, dökülen saçlar veya sakallar bile toplanıp yakılıyor. Çöpe atmak, halı altına süpürmek, topak yapmak tamamen inanca aykırı. Fakat ‘insanlık’ öyle güzel bir kavram ki, insan olana bütün değerlerini bir kenara bıraktırıyor.
Sıkı bir Sih olan Harman, Yeni Zelanda’da eğitimine devam eden Hint Harman Singh, okula giderken kaza geçirmiş olan 6 yaşındaki Daejon Pahia’ı görür görmez hemen yardımına koştu. Kafa bölgesinde kanaması olan Pahia’yı gören Singh, hiç düşünmeden başındaki türbanını çıkartıp küçük çocuğun yarasının üstüne bastırdı. Etrafta olayı izleyen insanlar hayrete düşmüştü. Çünkü Sih dinine mensup birinin türbanı, hayatı kadar önemliydi. Harman Singh, hiç düşünmeden türbanını çıkartıp, küçük çocuğun kanamalı yarasının üzerine tampon yapmıştı.
Olay sırasında oradan geçen Gagan Dhillon adlı bir adam olay anını böyle görüntüledi.

“Yardım etmek için orada olmak yeterliydi ama bir Sih olmak demek türbana saygı duymak demektir. İnsanlar ne olursa olsun onu kafalarından çıkarmazlar. Sonunda ölüm olsa bile.” Diye başlıyor sözlerine Dhillion ve devam ediyor. “ Kafasında türbanı sarılı olmayan Singh’i olay yerinde gördüğümde ‘çok garip’ diye düşündüm.”
“Daha sonra baktım ki türbanı elinde ve kafası kanayan çocuğun başına türbanıyla tampon uyguluyor. Kafası sarılı olmadığı halde hiç kimsenin ne düşündüğüyle ilgilenmeden küçük çocuğa yardım ediyordu.”

Singh’in bu insani davranışı sonrası Facebook sayfası binlerce övgü mesajlarıyla doldu. ‘İnsanlığın muhteşem sembolü’ diyen de vardı, ‘İnsanlık dinden önce gelir’ diyen de…

Kafatası kırılan, vücudunda 12 derin yara bulunan ve bir böbreği yırtılan küçük Deajon şimdi hastanede; tedavisi devam ediyor. Annesi, oğlunun kazanın açtığı yaralarla yüzleşmesinin hiç de kolay olmadığından bahsediyor. Umarız küçük Deajon en kısa zamanda sağlığına ulaşır ve eskisi gibi hayatına devam eder.
‘İnsanlığın muhteşem sembolü’ Singh’e ise teşekkürünü esirgemez.
Bizden de kendisine en içten duygularla teşekkürler…
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.