Piramit Haber

Dünya Taliban'ın mektubunu konuşuyor

Dünya

Dünyada 'Taliban'a karşı duran kız' olarak da tanınan Malala'ya Taliban'ın üst düzey komutanlarından Adnan Reşid tarafından bir mektup yazıldı. Mektupta Malala'nın Taliban'a karşı bir karalama kampanyası yürüttüğü için vurulduğu yazıyordu.

 Adnan Reşid mektubunda şu ifadeleri kullanıyor; 'Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdim ama seni daha önce de uyarmıştık. Seni kızların okula gitmesini desteklediğin için vurmadık. Taliban aleyhine bir karalama kampanyası yürüttüğün için başına bunlar geldi. Dün yaptığın konuşmada (Malala'nın BM konuşmasını kastediyor) kalemin kılıçtan daha keskin olduğunu söyledin. Bu yüzden de sana 'kılıcın' yüzünden saldırıldı, kitapların ya da okulun yüzünden değil.
Eğer Amerika'nın düzenlediği bir hava saldırısında yaralanmış olsaydın dünya senin sağlığınla bu kadar ilgilenecek miydi? BM'ye çağırılacak mıydın? 'Malala Günü' diye bir gün olacak mıydı?' Reşid mektubunda ayrıca arada okulları da hedef aldıklarını fakat bu okulların Pakistan ordusu tarafından sığınak ve depo olarak kullanıldıklarını belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.