Piramit Haber

Dubai'nin Kanal Projesi Türklerden...

Dünya

Dubai'nin 2 milyar dolarlık Kanal Projesi'nin ilk fazı Türkler tarafından yapılacak.

Üstlendikleri projelerle dünyada adından söz ettiren Türk müteahhitlerin yurt dışı atakları devam ediyor.
136 MİLYON DOLARLIK SÖZLEŞME
Dubai Yol ve Ulaşım Otoritesi (RTA), Kanal İstanbul Projesi'nin bir benzeri olan Dubai Kanal Projesi'nin yol ve köprü ağının ilk aşamasının yapımı için MNG Holding'e bağlı Günal AŞ ile 136 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.

İLK AŞAMA KÖPRÜ YAPIMI
Projenin ilk aşaması Sheikh Zayed Yolu üzerinde 8 metre yüksekliğinde bir köprü yapımı olacak. Star'a açıklama yapan MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal, 3 aşamadan oluşan projenin diğer fazlarında da yer alacaklarını söyledi. Günal, projenin binalar hariç 700 milyon dolar, toplamda ise 2 milyar dolar büyüklükte bir yatırımla RTA tarafından hayata geçirileceği bilgisini verdi.


 
2017 YILINDA TAMAMLANACAK

RTA tarafından dizayn edilecek olan projede son aşamanın tamamlanmasıyla 3 kilometre uzunluğundaki su yolu Basra Körfezi ile Dubai Creek'i birbirine bağlayacak. RTA Yönetim Kurulu Başkanı Mattar Al Tayer, projenin ilk aşamasının yapımında düzgün trafik akışının sağlanması için çalışmadan etkilenen yollarda şeritlerin genişletileceğini ifade etti. Al Tayer, 800 metrelik bir yolun çalışmadan etkileneceğini kaydetti. Projenin 2017'de tamamlanması bekleniyor.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.