Piramit Haber

Dergi saldırganı bakın kim çıktı?

Dünya

Charlie Hebdo dergi saldırısını düzenleyen Kouachi kardeşler'den Cherif isimli saldırganın rapçi olduğu ortaya çıktı.

Fransa'ya Charlie Hebdo’ya yönelik katliam gibi saldırıyla şok yaşatan ve ülkede son 40 yılın en büyük terör saldırısını gerçekleştiren saldırgan kardeşlerden Cherif Kouachi 'nin rapçi olduğu ortaya çıktı!

TERÖRDEN HAPİS YATMIŞ
Paris doğumlu iki kardeşten Cherif Kouachi’nin 2008’de terör suçundan 3 yıl hapis cezası aldığı belirlendi. Ancak 18 ay hapis yatan mahkûm, daha sonra serbest bırakıldı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre katliam sırasında “El Kaideli’yiz” diye bağıran zanlıların Yemen’de eğitim gördüğü kaydedildi.

ZANLI RAPÇİ ÇIKTI
Fransa polisinin peşine düştüğü iki kardeşten birinin rapçi olduğu ortaya çıktı. 2005’te çekildiği belirtilen görüntülerde zanlılardan Cherif Kouachi rap yaparken görülüyor.

Ünlü Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Paris’teki merkezinde ikisi polis 12 kişinin öldüğü kanlı saldırının faillerini arama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Tüm dünyayı şoke eden saldırının ardından Cumhurbaşkanı François Hollande başkanlığında Elysee Sarayı’nda üst üste kriz toplantıları yapıldı. İstihbarat ve polis müdürlerinin de katıldığı toplantılardan sonra ülkedeki güvenliği en üst seviyeye çıkaran güvenlik güçleri, kaçak iki saldırganı yakalamak için 3 bin polisle adeta seferber oldu.

Kimlikleri belirlenen saldırganlardan 18 yaşındaki Hamyd Mourad gece yarısı polise teslim oldu. Lise öğrencisi Mourad, iki saldırgana yardım etmekle suçlanıyor. Polis, ellerinde Kalaşnikoflarla saldırıyı gerçekleştiren Said Kouachi (35) ve Cherif Kouachi (33) adlı iki kişiyi yakalamak için başlattığı geniş çaplı operasyonlarına devam ediyor.

BENZİN İSTASYONUNU SOYDULAR
Emniyet kaynakları, şüphelilerin gri bir araç içerisinde silahlı olarak görüldüğünü doğruladı. Ayrıca, Aisne yakınlarındaki bir benzin istasyonun müdürü de Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştiren iki kişiyi gördüğünü belirtti.

Saldırganların yüzlerini örten bir bere kullandıkları ve saldırıda kullandıkları Kalaşnikofların da görünür durumda olduğu öne sürüldü. İki saldırgan henüz yakalanamadı.

KİMLİĞİNİ DÜŞÜRMÜŞ
Kaçak saldırganlara dair Fransız basınında çıkan bir iddia ise oldukça şaşırtıcıydı. Saldırganlardan birinin kimliğini gasp ettikten sonra terk ettikleri otomobilde düşürdüğünü ve polisin bu sayede kimlikleri tespit ettiği ileri sürüldü.

PROFESYONEL İŞİ
Güvenlik uzmanları ise, saldırı sonrasındaki görüntülerde son derece soğukkanlı oldukları görülen saldırganların profesyonel eğitim aldıklarına vurgu yaptı. Bu çapta bir saldırının önceden planlanmadan yapılamayacağının altını çizdi.

HER TARAF KANDI
Saldırıya uğrayan Charlie Hebdo dergisinin bulunduğu ofisle aynı binada yer alan TV şirketi Premiere Lignes’in çalışanlarından Luc Hermann, saldırının ardından ofise ilk girenlerin muhabirleri olduğunu söyledi. Hermann, “Üç ya da belki de dört muhabirimiz haber odasına girdi.

Tüm gördükleri her taraftaki kan ve yaralı insanlar olduğunu söylediler"
dedi. Hermann, uzun süredir polisin derginin etrafında beklediğini fakat son birkaç haftadır polislerin niçin gelmediklerini anlamadığını söyledi.

IŞİD'DEN SALDIRGAN KARDEŞLERE TEBRİK: KAHRAMAN CİHATÇILAR
Irak Şam İslam Devleti, Charlie Hebdo adlı mizah dergisinin Paris’teki ofisini basıp 12 kişiyi katleden saldırganları ‘kahraman cihatçılar’ diye niteledi.

Still image taken from amateur video shows gunmen fleeing the offices of French satirical newspaper Charlie Hebdo, after killing at least 12, in Paris

Reuters’in haberine göre medyada İslamcı örgütleri izleyen SITE İstihbarat Grubu, bu övgünün IŞİD’in günlük sesli bülteni ve Twitter üzerinden duyurulduğunu söyledi.

IŞİD: BU EYLEM HZ MUHAMMED ADINA YAPILDI
IŞİD, “Bu (eylem) efendimiz Hazreti Muhammed adına yapıldı” dedi.
Charlie Hebdo dergisi, Hazreti Muhammed gibi, başka dini şahsiyetleri ve siyasetçileri hicveden karikatürler yayınlamıştı.

Saldırganların da katliam sırasında, “Muhhamed peygamberin öcünü aldık” diye bağırdıkları duyuluyordu. 

Fransız güvenlik güçleri, saldırıyı gerçekleştirenlerden iki kişiyi kaçtıkları sanılan kırsal bölgede arıyor.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.