Piramit Haber

Çocukların hayallerini de vurdular

Dünya

Malili küçük Muhammed, başka ülkelerdeki yaşıtlarının çizdiği sevinç ve mutluluk resimleri yerine, savaşın acımasız yüzünü ve yaşadıkları trajediyi resmetti....FASSALA – Samet Doğanİmberra mülteci kampında yaşayan Said Ag Muhammed...

Malili küçük Muhammed, başka ülkelerdeki yaşıtlarının çizdiği sevinç ve mutluluk resimleri yerine, savaşın acımasız yüzünü ve yaşadıkları trajediyi resmetti.

...

FASSALA – Samet Doğan

İmberra mülteci kampında yaşayan Said Ag Muhammed isimli Malili sığınmacı çocuk, Timbuktu'da gördüğü Fransa uçaklarının bombardımanını defterine resmetti.

Fransa'nın, Mali'nin kuzeyine gerçekleştirdiği askeri müdahale sonrasında ailesiyle birlikte ülkesinden kaçarak Moritanya sınırındaki İmberra mülteci kampına sığınan çocuklardan olan Said Ag Muhammed, Fransa uçaklarının Timbuktu'yu bombaladığı sırada aklında kalan kareyi, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) eğitimi için dağıttığı deftere resmetti.

Muhammed, mülteci kampında arkadaşlarıyla birlikte dil ve temel bilgileri öğrenmek için ilkokula giderken, bir taraftan da ülkesini terk ederek geldiği kampa alışmaya çalışıyor. UNICEF'in kırtasiye dağıtımında aldığı defterine, elinde bulunan çeşitli renkli kalemlerle ülkesinden kaçan insanlarla birlikte, Fransa uçaklarının bombalarını resmetmeye çalışıyor.

Yaşadıkları korku ve sıkıntı ile hayallerini resmeden Muhammed, ailesinin Timbuktu'dan göç ettiğini ve kamp hayatının zor olduğunu, yeniden ülkesindeki okuluna dönmek istediğini söyledi. 

Kamp hayatı çocukları olumsuz etkiliyor

Malili sığınmacı aileler, çocuklarının birçok sorunun baş gösterdiği mülteci kampından olumsuz etkilendiğini belirtiyor. Kamptaki hijyen eksikliği nedeniyle pek çok çocuğun hasta olduğu görülürken, ilerleyen günlerde çocukların ölümcül hastalıklara yakalanmasından korkuluyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.