Piramit Haber

Çinli yaşlılar intihar ediyor! Çünkü..

Dünya

Mao döneminden beri Çin'deki Feng Shui inançları (ölümden sonraki hayata ve geleneksel defnedilmeye inanış) Komünist Parti hükümeti tarafından yasadışı sayılsa da birçok insan geleneklerine bağlı yaşıyor. Ancak yerel hükümetlerde geçen yeni defin yasakları Feng Shui'ye inananların geleneklerini devam ettirmelerini zorlaştırırken bazı Çinlileri de kendi hayatlarına son vermeye yönlendiriyor.

Gazetelerde çıkan haberlere göre, son aylarda Çin'in Anhui eyaletindeki Anqing şehrinde 6 yaşlı Çinli hükümetin defin yasağı yasası geçmeden önce defnedilebilmelerini sağlamak için intihar etti.

Anqing hükümeti 1 Haziran'dan sonra tüm ölülerin yakılmalarını şart koşan bir yasayı yürürlüğe koyuyor. Beijing News'ün Çarşamba günü yayımladığı haberde birçok köyde yetkililerin "cenaze devrimi" yaparak köylülerin hazırladıkları tabutları parçaladıkları veya tabutlara el koydukları belirtildi.

Hükümet kontrolündeki Mirror Evening Gazetesi Anhui hükümetinden bir yetkilinin bu cenaze devriminin "eski gelenek ve görenekleri kırmak" ve "çağın şartlarına uyum sağlamak" için yapıldığını söylediğini yazdı.

Yetkili, ayrıca dağlardaki tapınaklarda gerçekleşen cenaze merasimlerinin geçtiğimiz yıllarda birçok orman yangınına yol açtığını söyledi.

Yasağın ardındaki diğer sebeplerden biri olarak çok yer kaplayan mezarlıkların ekonomik amaçlar için kullanılabilecek olması gösteriliyor.

Beijing News'e göre yerel hükümet intiharların yasakla ilgisi olmadığını açıklamasına rağmen intihar eden yaşlıların çocukları anne ve babalarının yakılmaktan kaçmak için intihara başvurduklarını belirtti.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.