Piramit Haber

Çin tarihi kongreye hazırlanıyor

Dünya

Çin'in yeni yönetimini belirleyecek kongrenin hazırlıkları başladı.

PEKİN

Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) 17. Merkez Komitesi'nin yedinci oturumu bugün başladı. Komite, Çin'in yeni yönetiminin belirleneceği 18. Ulusal Kongre'nin hazırlıklarını yapacak.

8 Kasım'daki 18. ÇKP Ulusal Kongresi'nde parti iç tüzüğünde bazı değişiklikler olacağı belirtilirken, bu toplantı ülke tarihindeki önemli kongrelerden biri olarak ifade ediliyor. Zira bu kongre sonrasında Çin Devlet Başkanlığı başta olmak üzere, Başbakan ve polit büroda büyük değişiklikler olması öngörülüyor. 

Bu konuda Çin'in resmi makamlarından herhangi bir açıklama yapılmıyor ancak Çin Devlet Başkanı Hu Cintao'nun yerine, Başkan yardımcısı Şi Cinping'in geçmesi beklenirken, özellikle Batı medyasında Başbakan Vın Ciaobao'nun yerine Başbakan Yardımcısı Li Kıçiang'ın alacağı yönünde yorumlar yapılıyor.

Çin'de son zamanlarda en çok tartışılan konulardan biri gelirler arasındaki dengesizlik ve iç kesimlerin kalkınması olurken, son kongrenin bu tartışmalar arasında geçmesi bekleniyor. Zira ülkenin hedefleri arasında da "her bakımdan müreffeh bir toplum inşası" yer alıyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.