Piramit Haber

Çin 'Pikachuları' öldürüyor!

Dünya

Çin'in, Pikachu karakterine ilham veren pika adlı canlıyı 70 yıl boyunca yok etmeye çalıştığı açıklandı. Bilim insanları, Çin hükümetinin zehirleme uygulamasıyla bölgenin ekosistemine ciddi şekilde zarar verdiğini söylüyor.

Çin, Pokemon adlı çizgi filmde yer alan Pikachu karakterine ilham veren pika adlı canlıyı, haşere olarak sınıflandırdığı için zehirleyerek yok etmeye devam ediyor. 70 yıldır süren uygulama, bilim insanlarının tepkisini çekiyor.
Independent’ta yer alan habere göre, yetkililer, Çin’in kuzeybatısındaki Tibet Platosu’nda yaşayan pikanın otlaklara zarar verdiğini ifade etti. ABD’de bulunan Arizona Eyalet Üniversitesi’nden araştırmacılar ise yetkililerin 1958’den bu yana pikaları öldürdüğünü söyledi. 

'KUŞ TÜRLERİ DE YOK OLUYOR'
2006’da 360 bin kilometre karelik alanın çinko fosfatla zehirlendiği belirtilirken, geçen yıl da 110 bin kilometre karelik alanın hedef alındığı bilgiler arasında. Üniversiteden Maxwell Wilson ve Andrew Smith, sevimliliğiyle bilinen pikaların ekosistem için faydalı olduğunun altını çizdi.

Araştırmacılar, küçük canlıların otlaklara zarar vermediğini; hali hazırda zarar görmüş alanlarda bulunduklarını ifade ederken, çayırların zehirlenmesinin ağaç ve kuşları da etkilediğini belirtti. Üniversiteden hazırlanan raporda, “Pikalar zehirlendiğinde, bölgedeki kuş türleri yok oluyor veya sayıları çok ciddi şekilde azalıyor” denildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.