Piramit Haber

Ceradat son yolculuğuna uğurlandı

Dünya

İsrail'in Mecdu Cezaevi'nde cumartesi günü hayatını kaybeden Arafat Ceradat için Batı Şeria'da cenaze töreni düzenlendi..


RAMALLAH

Arafat Ceradat'ın evinden alınan naaşı, binlerce Filistinli eşliğinde cenaze aracıyla kabristana götürüldü.

Filistinliler, 30 yaşındaki Ceradat'ı doğduğu yer olan Halil kentinin Sair kasabasında son yolculuğuna uğurladı. 

Cenaze töreninde slogan atan Filistinliler, ''Ceradat'ı öldürdüğü gerekçesiyle İsrail'den hesap vermesini'' talep etti.

Eşi, soruşturma açılmasını talep etti

Ceradat'ın eşi Delal AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin İsrail hapishanesinde öldürüldüğünü, göz altına alındığı günden beri kendisinin sürekli saldırıya maruz kaldığını vurgulayarak, uluslararası kurumlar tarafından İsrail'e soruşturma açılmasını istedi.

Kardeşi Muhammed ise otopsiden önce Ceradat'ın naaşına bakmasına izin verdiklerini ve kardeşinin vücudunda işkence izlerini gördüğünü dile getirdi.

İsrail, cumartesi günü hapishanede hayatını kaybeden Ceradat'ın kalp krizi nedeniyle öldüğünü iddia ederken Filistin Esirler Bakanı İsa Karaki, kalp krizi sebebiyle değil, işkence sonucu öldüğünü ileri sürmüştü. Karaki dün yaptığı açıklamada, Tel Aviv'deki Ebu Kebir Enstitüsü'nde yapılan otopsi sonuçlarına göre Ceradat'ın işkence sonucu öldüğünün ortaya çıktığını, kalp adalelerinde ve damarlarda krize yol açabilecek bir soruna rastlanmadığını belirtmişti. 
Ceredat'ın ölümü ile 1967 yılından bu yana İsrail cezaevlerinde ölen Filistinlilerin sayısının 207'ye ulaştığı bildirilmişti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.