Piramit Haber

Cenaze törenleri başladı

Dünya

Brezilya'nın güneyindeki Santa Maria kentinde bir gece kulübünde çıkan yangında hayatını kaybeden 233 kişi için cenaze törenleri yapılmaya başlandı..



SANTA MARIA

Brezilya'nın güneyindeki Santa Maria kentinde bir gece kulübünde çıkan yangınla ilgili olarak 3 kişinin gözaltına alındığı, bir kişinin hala arandığı bildirildi. 

Müfettiş Ranolfo Vieira Junior, düzenlediği basın toplantısında, yangın faciasıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma çerçevesinde 3 kişinin gözaltına alındığını, olayla bağlantısı olan bir kişinin hala arandığını söyledi.

Junior, gözaltı sürelerinin 5 günle sınırlı olduğunu belirterek, gözaltına alınanların kimlikleri konusunda bilgi vermedi.

Zero Hora gazetesi ise avukat Jader Marques'e dayandırdığı haberinde, kulübün sahiplerinden biri olan müvekkili Elissandro Spohr ve yangının çıkmasında rolü olduğu sanılan müzik grubunun iki üyesinin gözaltına alındığı yazdı.

Öte yandan, faciada hayatını kaybedenlerin cenaze törenleri yapılmaya başladı.

Kentteki gece kulübünde çıkan yangında ölenlerin sayısının 233 olduğu belirtildi. Daha önce faciada 245 kişinin öldüğü açıklanmıştı. Kurbanların çoğunun 20 yaşından küçük olduğu belirtiliyor.

Polis, yangının çıktığı sırada sahnede olan grubun havai fişek gösterisinin, tavandaki ses yalıtımını tutuşturduğunu, bunun da yangına neden olduğunu düşünüyor. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.