Piramit Haber

Çarmıha gerip kafasına sıktılar!

Dünya

Suriye’de sokak ortasında yaşanan vahşet görenleri şoke etti.

Irak Şam İslam Devleti militanları hırsızlık amacıyla cinayet işleyen o adamı başından tek kurşunla vurdukları gibi çarmıha gererek sokak ortasında herkesin görmesi için öylece bıraktı.

Suriye'nin Rakka kentinde oturan halk sabah saatlerinde gördükleri manzara karşısında şoka uğradı. Başından vurulduktan sonra çarmıha gerilmiş şekilde duran ceset, görenlerin kanını dondurdu. Uzun süre hafızalardan silinmeyecek bu vahşet görüntülerinin mimarı olan Irak Şam İslam Devleti militanları, öldürdükleri kişinin ‘hırsızlık amacıyla cinayet' suçundan bu şekilde idam edildiğini söylüyor.

Karşılaştığı manzara karşısında neye uğradığını şaşıran bölge sakinleri, bir cesedin çarmıha gerilerek 3 gün 3 gece sokak ortasında bekletilmesine akıl sır erdiremiyor. El Arabiya'ya konuşan biri, öldürülen kişinin Ratla mıntıkasındaki Halisat aşiretinden olduğunu, ancak kendisinin ve ailesinin henüz belirlenemediğini söyledi.

Suriye'de Beşşar Esed'e karşı savaştığını iddia eden Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) bu tür vahşi infazlarıyla gündeme geliyor. İnfaz hükmü giyen kişileri sokak ortasında öldürmeyi tercih eden örgüt, hırsızlık suçunu ise kol keserek cezalandırıyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.