Piramit Haber

Bulgaristan'da hükümet istifa kararı aldı

Dünya

Yüksek elektrik faturaları sebebiyle başlayan protestoların hükümet karşıtı gösterilere dönüştüğü Bulgaristan'da hükümet istifa kararı aldı. Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, hükümetinin istifa dilekçesini parlamentoya yolladı.

 Görevinden daha önce istifa eden Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Simeon Dyankov, hükümetin bugünkü oturumunun ardından, Borisov'un istifa dilekçesini imzaladığını ve dilekçenin kurye ile parlamentoya gönderildiğini söyledi.
Bulgar anayasasına göre istifa kararının parlamentoda oylamaya sunulması öngörülüyor. İstifa dilekçesi, Parlamento Başkanı Tzetzka Tzaçeva tarafından milletvekillerine de bildirildi. İstifa ile ilgili oylamanın yarın sabah yapılacağı açıklandı.

Parlamentodaki başlıca siyasi partilerin liderleri, Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'den, teknokratlar hükümeti kurması ve erken seçim için tarih belirlemesini istediklerini bildirdiler.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK"

İstifa kararını parlamentoda yaptığı konuşmada açıklayan Bulgaristan Başbakanı Borisov, yaklaşık iki haftadır her gün süren protestolar üzerine kabinede değişiklik yapmaktan vazgeçtiğini belirterek, "Bundan sonra atılabilecek en mantıklı adım erken seçim olacak" demişti.

Olaylardan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Borisov, son dört yıldır ellerinden geleni yaptıklarını söylemişti.

Bulgaristan'da yaklaşık iki hafta önce astronomik elektrik faturalarına karşı başlayan protestolar, hükümet karşıtı kitlesel gösterilere dönüşmüştü.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.