Piramit Haber

Bu ülke alarma geçti...

Dünya

Libya'nın kuzeydoğusundaki adeta alarma geçti.. Bingazi'deki İsveç Konsolosluğu önünde bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu biri konsolosluk görevlisi 2 kişi yaralandı.

 Bingazi'nin güvenliğinden sorumlu Ortak Güvenlik Operasyonları Birimi sözcüsü Abdullah ez-Zayidi, bomba yüklü aracın El-Fuveyhat bölgesindeki İsveç Konsolosluğu önünde patlatıldığını belirtti.
Patlamada konsolosluk görevlisi İsveçli ve bir Libya'lının hafif yaralandığını ifade eden Zayidi, konsolosluk ve çevredeki binaların patlamada zarar gördüğünü, tatil günü olması nedeniyle konsoloslukta kimsenin bulunmadığını dile getirdi.

Libya'da son zamanlarda başkentteki yabancı ülkelere ait diplomatik merkezler faili meçhul saldırılara hedef oluyor. Bingazi'de geçen yıl 11 Eylül'de ABD konsolosluğuna düzenlenen saldırıda Büyükelçi Chris Stevens ile 3 diplomat hayatını kaybetmişti.

'BAŞBAKAN KAÇIRILDI' BİLMECESİ

Libya'da dün sabah saatlerinde kaçırıldığı açıklanan Başbakanı Ali Zeydan'ın ise daha sonra İçişleri Bakanlığınca gözaltına alındığı ortaya çıkmış, birkaç saat sonra serbest bırakıldığı belirtilmişti. 

Kafa karıştıran olayda Zeydan'ın başkent Trablus'ta kaldığı otelden kimliği belirsiz kişiler tarafından zorla alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüğü bildirmişti. Ardından Libya İçişleri Bakanlığı'na bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sözcüsü Abdulhakim Belizzi, Libya Başbakanı Ali Zeydan'ın, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Libya Devrimci Operasyonlar Birliği'nin talimatı doğrultusunda gözaltına alındığını açıklamıştı.

Son yapılan açıklamadaysa Zeydan'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve serbest bırakıldığı açıklanmıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.