Piramit Haber

Boykot kararını resmen açıkladı

Dünya

Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak, yeni anasaya taslağı için 14-15 Ocak 2014'te yapılacak referanduma yönelik boykot kararını, düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna resmen açıkladı.

Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak, yeni anasaya taslağı için 14-15 Ocak 2014'te yapılacak referanduma yönelik boykot kararını, düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna resmen açıkladı.

Ulusal İttifak'ın üst düzey yetkililerinden El-Vasat Partisi Siyasi Büro Üyesi Ömer Faruk, basın toplantısında "Mevcut yönetim, 25 Ocak Mısır devrimini çökertmeye çalışıyor. İttifak olarak 14-15 Ocak'ta yapılacak anayasa referandumunu boykot kararı aldık. 25 Ocak devriminin kazanımlarını muhafaza etmek ve demokratik bir yönetim için çaba sarfediyoruz" dedi.

Mısır'daki mevcut yönetimi referanduma hile karıştırma çabasıyla suçlayan Faruk, Mısır halkını da siyasi ve hukuki gerekçelerle referandumu boykot etmeye çağırdı.

Mısır geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Mısır'da 3 Temmuz'daki askeri müdahale ile askıya alınan 2012 anayasası üzerinde yapılan düzenlemelerin ardından hazırlanan 247 maddelik yeni anayasa taslağının, 14-15 Ocak 2014'te referanduma sunulacağını açıklamıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.