Piramit Haber

Bosna-Hersek'in "patronu" umutsuz konuştu

Dünya

AB'nin Bosna-Hersek Yüksek Temsilcisi İnzko, BM'ye sunacağı raporda "ülkenin kötü durumunun" temelinde yatan siyasi sorunları açık bir şekilde dile getirdiğini söyledi.

SARAYBOSNA - Amir Zukiç

BM Güvenlik Konseyi'ne Bosna-Hersek hakkında yarı yıl raporunu sunmak üzere New York'a giden Avrupa Birliği'nin Bosna-Hersek Yüksek Temsilcisi Valentin İnzko, hareketinden önce, Yüksek Temsilcilik çalışmaları ve ülkedeki son durumu AA muhabirine değerlendirdi.

Bosna-Hersek'teki "kötü durumun sebeplerini BM Güvenlik Konseyi'ne açıkça ileteceğini" söyleyen İnzko, "Yazdığım raporda ülkenin kötü durumunun temelinde yatan siyasi sorunları açık bir şekilde dile getirdim. Farklı seviyelerdeki koalisyonların tekrar organize edilmesiyle oluşan ve şu anda yaşanan siyasi kriz, siyasi çıkar hesaplarıyla daha da derinleşti. Fakat beni en çok endişelendiren şey Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin açıkça Bosna-Hersek'i parçalama politikası yürütmesi ve devlet kurumlarını, yetkilerini, kanunlarını ve Bosna-Hersek Silahlı Kuvvetleri'ni tanımamasıdır" diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.