Piramit Haber

BM Kıbrıs görüşmeleri için zaman istedi

Dünya

BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Downer, "Kıbrıs müzakere sürecinin ileriye götürülmesi ancak doğru zamanda ve doğru şekilde yapılması ile mümkün olabilir" dedi.

LEFKOŞA

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, Kıbrıs'taki temasları çerçevesinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis'le görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Kıbrıs görüşmelerinin başlayabilmesi için zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Görüşmeler için belirli bir takvimlerinin bulunmadığını ifade eden Downer, ön hazırlık çalışmaları yapacağını ve nisan ayında yeniden adaya geleceğini bildirdi. 

Downer, Güney Kıbrıs'ın ele alması gereken ekonomik konuların diğer tüm ülkelerinkinden fazla olduğunu ve bunların halledilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bu durum, müzakere sürecini yeniden başlatabilmemiz için iyi bir ön hazırlık yapabilmemiz yönünde bize yeterince zaman sağlıyor" şeklinde konuştu.

"Kıbrıs'ta müzakere sürecinin ileriye götürülmesi için bu doğru zamanda ve doğru şekilde yapılmalı" diyen Downer, gelecek hafta Birleşmiş Milletler'de Genel Sekreter Ban Ki-mun, BM Güvenlik Konseyi'nin bazı üyeleri ve diğer bazı yetkililerle görüşeceğini, Yunan ve Türk hükümetleriyle de temaslarda bulunacağını söyledi. 

Downer ayrıca, Anastasiadis'e uzlaşı belgesi sunmadığını ancak BM'nin her türlü bilgiyi vermeye hazır olduğunu ilettiğini aktardı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.