Piramit Haber

BM askerleri İsrail-Suriye sınırında rehin

Dünya

İsrail ile Suriye sırındaki Golan Tepeleri'nde silahlı 30 kişinin BM Barış Gücü'nde görev yapan 20 askeri rehin aldığı açıklandı..



BİRLEMİŞ MİLLETLER

BM sözcüsünün yardımcısı Eduardo del Buey, barış gücü askerlerinin rutin ikmal görevindeyken, geçen hafta sonu ağır çatışma üzerine boşaltılan ve hasar gören bir gözlem noktası yakınında, silahlı 30 kişi tarafından rehin alındığını söyledi.

Eduardo del Buey, BM barışgücü misyonunun (UNDOF), durum değerlendirmesi yapmak ve konuyu çözümlemek amacıyla bir ekibi görevlendirdiğini kaydetti. 

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün paylaştığı bir videoda da Suriyeli muhaliflerin Dera kentinde, UNDOF askerlerini rehin aldığı iddialarına yer verildi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Yermuk Birliği'nin sözcüsü Muhammed el-Falih, ''BM'nin Golan Tepeleri'ndeki görevi, Suriye güçleri ile İsrail güçleri arasında yaşanacak olası çatışmaları önlemektir. Ancak BM güçleri, Esed'e ait birliklere yardım ederek, İsrail sınırında kontrolü sağladığımız Cemle köyüne girmelerini sağlamak istiyor'' dedi.

Bölgede BM askerleriyle konuşurken rejimin keskin nişancıları tarafından kendilerine ateş açıldığını aktaran Falih, rejim güçlerinin bölgeden çekilmesi halinde gözaltına alınan askerleri serbest bırakacaklarını belirtti.

BMGK'dan kınama

Öte yandan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), BM barış gücü askerlerinin Suriyeli muhalifler tarafından gözaltına alınmasını sert bir dille kınadı.

BMKG, askerlerin derhal serbest bırakılması gerektiğini belirtti. BMGK'nın dönem başkanlığını yürüten Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin, ara bölgeye giren silahlı grupların silahsız BM barış gücü askerleri için büyük bir tehdit oluşturduğunu belirtti. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.