Piramit Haber

Biz saldırırız ama ABD de saldırsın!

Dünya

Netanyahu'dan olay yaratacak ifadeler

 İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu İran'ın nükleer tesislerine saldırabileceklerini ama ancak bir Amerikan saldırısının İran'ın faaliyetlerine son verebileceğini açıkladı. İsrail'de yayın yapan Maariv Daily gazetesinde yer alan haberde Netanyahu'nun ilginç açıklamalarına yer verildi. Amerika'dan gelen Yahudi komitesiyle yaptığı görüşmede şaşırtıcı ve çarpıcı ifadeler kullanan İsrail Başbakanı, komiteden bu konuda çalışma yürütmelerini istedi.
İran'ın kısa zamanda nükleer silahlanmasını tamamlayacağından korktuğunu sözlerine ekleyen Netanyahu, İran'a yapılacak bir İsrail saldırısının büyük hasar vereceğini fakat ancak Amerika'nın düzenleyeceği kapsamlı bir operasyonun nükleer faaliyetleri tamamen durduracağı yorumunda bulundu. 2013 yılının kritik olduğuna da dikkat çeken Netanyahu 'bir müdahale olacaksa bu hemen olmalı' ifadelerini kullandı.

İran'a uygulanan uluslararası yaptırımlara da değinen İsrail Başbakanı 'onların (İran) üzerinde askeri bir tehdit olmadığı sürece bu yaptırımların hiç bir faydası olmaz' diyerek bölgedeki hassas dengeleri daha da sarsacak sözler sarf etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.