Piramit Haber

Bir günde 11 kilo verdi

Dünya

İnanılmaz ama gerçek! İngiliz atlet ve spor bilimci Ross Edgley 24 saatte tam 11.3 kilo verdi.

Kilo vermenin ideal ölçüleri çoğu diyetisyene göre ayda 2 ila 4 kilo arasında değişiyor. Bunun üzerinde kilo kaybı çoğu kişi için ölümcül sonuçlar doğurabilir. Ancak bu gerçek İngiliz atlet ve spor bilimci Ross Edgley için geçerli değil. Onun 24 saatte 11.3 kiloyu nasıl verdiğini öğrenince çok şaşıracaksınız. Edgley bu denemeyi kimsenin yapmasını önermiyor. Kendi vücudunun sınırlarını bildiği için rekor kilo verebildiğini söylüyor.
Vücudun ağırlığının yüzde 50 ila yüzde 70′inin su olduğunu söyleyen Edgley deneye başladığında 95 kilo. Bu teoriye göre vücudundaki suyun ağırlığı 47.5 kg.



Edgley ilk olarak vücudundaki suyu kaybetmeye karar veriyor. Bunun için doğal diüretiklerden yardım alacak.

Deneyden bir gece önce akşam 21.00: Pizza, cips ve salatasını yiyor. Basküle çıkıyor. 94.7 kg ağırlığında. Dişlerini fırçalayıp yatıyor. Sabah 9.00′a kadar uyuyor.


Sabah 10:30: Sıcak bir banyo, 100 ml. suyla alınan doğal müshiller, sauna… Başka su yok. Müshil etkisini gösteriyor. Susuzluk da öyle. 20 kez tuvalete gittikten sonra tekrar sıcak banyoya girip terliyor. Halsizlik ve baş dönmeleri başlıyor. Banyodan başını çıkarıp biraz serinliyor. Şimdiden 2 kilo kaybetti.



11:30: Kahvaltı zamanı. Bir kase yeşil sebzelerle hazırlanmış püre kıvamında bebek maması. As su ve karbonhidrat içiren diyet vücudun travmasını engelliyor. Ardından tuzlu su dolu banyosuna tekrar giriyor.

13:00: Termal tuluma girip iyice terliyor.



14:00: 45 dakika koşu. İyice terlemek için 4 kat kıyafet giyiyor. Şu ana kadar 6 kilo verdi.

Fitness salonuna dönüş. 150 ml. Kahve içerek vücudundaki suyu iyice azalttı. Koşu bandında sadece yarım saat koşabildi. Vücudu alarm vermeye başladı. Son olarak saunaya gitti.

20:30: Vücudundaki su o kadar azaldı ki saunada bile az ter atabildi. Nabız yavaşladı. Vücdu için tehlike çanları çalmaya başladı.


21: 00: Basküle çıktı. Bir gün önce 94.7kg ağırlığındaydı. Şu an 83.4 kilo.



Bugünün Tarihi: 16 Kasım 2013

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.