Piramit Haber

Bill Gates İKB ile işbirliğine gidiyor

Dünya

Bill Gates, İslam Kalkınma Bankası (İKB) ile yoksul ülkelere yardım ve hastalıklara karşı mücadele alanında işbirliği yapacak.

CİDDE 

İKB'da gerçekleştirilen görüşmeler sırasında taraflar arasında 5 yıllık işbirliği anlaşması imzalandı. Bu anlaşmaya göre, İslam Kalkınma Bankası ile Bill ve Melinda Gates Vakfı ziraat alanında, çocuk felci ve sıtma hastalıklarına karşı mücadelede işbirliği gerçekleştirilecek.

İKB Başkanı Ahmed Muhammed Ali, yapılacak işbirliğinin yeni kaynak sağlamak, gıda güvenliği, çocuk felci ve sıtma ile mücadele için olumlu bir adım olacağına inandığını söyledi.

İKB'nin üye ülkelerde daha aktif olabilme ve başarılı işlere imza atabilme yönünde yeni yaklaşımlar sergilediğini belirten Ali, özellikle Pakistan, Afganistan ve Nijerya'da yüksek düzeyde çocuk felci Casino Siteleri hastalıklarına rastlandığına dikkati çekti.

Başkan Muhammed Ali ayrıca Gates vakfı ve Pakistan işbirliği ile çocuk felcine karşı mücadele amaçlı atılacak adımlar için yardım paketi oluşturulacağını bildirdi.

Bill Gates ise İslam Kalkınma Bankası ile yapılacak olan çalışmalardan son derece umutlu olduğunu kaydetti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.