Piramit Haber

Berlusconi kararından vazgeçti

Dünya

Hapis cezasına çarptırılan Berlusconi, ''Kendimi siyaset sahnesinde kalmak zorunda hissediyorum" dedi.

ROMA

İtalya'da vergi kaçırdığı suçlamasıyla 4 yıl hapis cezasına çarptırılan eski İtalya başbakanlarından Silvio Berlusconi, 3 gün önce açıkladığı siyasetten çekilme niyetini, adalet reformu yapmak için rafa kaldırdığını söyledi.

Sahibi olduğu Mediaset şirketinin, Amerikan filmlerinin televizyonda yayın haklarının satın alınması aşamasında vergi kaçırdığı iddiasıyla 6 yıldır süren davanın sonunda 4 yıl hapis, 5 yıl kamu görevlerinden men cezası ve vergi dairesine 10 milyon avro ödemeye mahkum edilen Silvio Berlusconi, TG5 kanalına yaptığı açıklamada, siyaset sahnesinde kalarak mücadelesini sürdüreceğini ifade etti. 

Mahkeme kararının birtakım sonuçları olacağını belirten 76 yaşındaki tecrübeli politikacı, "Adalet reformunu yapmak için, kendimi siyaset sahnesinde kalmak zorunda hissediyorum" dedi. 

Mahkum olduğu davayla ilgili Roma'daki yüksek mahkemenin daha önce kendisini beraat ettirdiğini savunan Berlusconi, "Nasıl olur da bu mahkeme bunu dikkate almaz. Belki yargıç Davossa bana karşı önyargılı ya da belki de sorunun cevabını siyasi nedenlerde aramak daha doğru olur" diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.